Ενώ εμείς ΣΕΡΦΑΡΟΥΜΕ!!

Όταν επισκεπτόμαστε μια σελίδα στο ίντερνετ, προσφέρουμε, χωρίς να το γνωρίζουν οι πιο πολλοί ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών στον διαχειριστή αυτής της σελίδας, στην πλατφόρμα που την φιλοξενεί και στις διάφορες μηχανές αναζήτησης.

Το πρώτο που βλέπει ο Admin της σελίδας είναι η μοναδική διεύθυνση IP μας (Internet protocol).

Και ακολουθούν:

Όλα τα κλικ που έγιναν στη σελίδα του από όλους τους επισκέπτες (επισκεψιμότητα), ανά ημέρα, ανά ώρα κτλ. Ποιές είναι οι άλλες σελίδες που χρησιμοποιούν υπερσυνδέσεις προς τη δικιά του σελίδα. Ποιά μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιούν περισσότερο οι επισκέπτες της σελίδας του και ποιόν browser (Firefox,explorer,opera,κτλ)

Η περιοχή και η χώρα του χρήστη, το λειτουργικό μας σύστημα windows, linux, android ,κτλ. ποιό service pack έχουμε, ποιά η ανάλυση της οθόνης μας, αν έχουμε εγκατεστημένα υποστηρικτικά προγράμματα ,java, flash,κτλ,πως μπήκαμε στη σελίδα του (μηχανή αναζήτησης και με ποιές λέξεις ψάξαμε, η υπερσύνδεση λίνκ από άλλη σελίδα), πόση ώρα μείναμε κα τί ακριβώς διαβάσαμε (μείναμε σε ένα άρθρο- ανάρτηση η πατήσαμε και σε άλλους συνδέσμους), γενικά όλα τα κλικ που κάνουμε μέσα στη σελίδα του καταγράφονται.

Μετά είναι εύκολο ο διαχειριστής να φτιάξει μια βάση δεδομένων για τους χρήστες ,η για επιλεγμένους χρήστες ,επισκέπτες και να παρακολουθεί τις συνήθειές τους προς τη σελίδα του. Πρόβλημα υπήρχε παλιότερα γιατί με ένα ανοιγοκλείσιμο του modem router άλλαζε και η διεύθυνση IP οπότε ήταν δύσκολο να ταυτοποιήσει την καινούρια IP με τα υπόλοιπα στοιχεία που ήδη υπήρχαν ,λειτουργικό, ανάλυση οθόνης, κτλ. Τώρα όμως οι περισσότεροι πάροχοι χρησιμοποιούν σταθερές(δυναμικές IP) λόγω της internet TV για να μπορούν να χρεώνουν και να παρακολουθούν τον καθένα μας τι και πότε βλέπει!!!! Οπότε είναι πιο εύκολα για το διαχειριστή της κάθε σελίδας να ταυτοποιήσει και να παρακολουθήσει κάποιον.


Που χρησιμοποιούνται όλα αυτά;

Συνήθως οι εταιρείες χρησιμοποιούν όλα τα παραπάνω στοιχεία για διαφημιστικούς σκοπούς. Μπείτε σε μια μηχανή αναζήτησης και ψάξτε για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για παράδειγμα, και μετά μπείτε σε μια σελίδα που περιέχει διαφημίσεις, οποιαδήποτε σελίδα, Ελληνική η ξένη, θα δείτε πως όλα τα διαφημιστικά banner θα βγάζουν διαφημίσεις για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.


Οι διαχειριστές απλά μελετούν ποια άρθρα, περιεχόμενο, τράβηξε την προσοχή των αναγνωστών επισκεπτών και προσθέτουν και άλλα συναφή με σκοπό να τραβήξουν και άλλους επισκέπτες ,περισσότερα κλικ στη σελίδα τους και ενδεχομένως στις διαφημίσεις που φιλοξενούν.(Κάθε κλικ που κάνουμε σε διαφήμιση ο ιδιοκτήτης της σελίδας λαμβάνει ένα μικρό ποσό από την διαφημιστική εταιρεία).

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απαραίτητα κακά για τον χρήστη επισκέπτη, άλλη μέρα που θα έχω περισσότερο χρόνο θα γράψω και για τα κακά της όλης υπόθεσης ,γιατί υπάρχουν και αυτά.(spam,κακόβουλο λογισμικό και άλλα.)

Τα παραπάνω είναι προσωπικές διαπιστώσεις από τα λίγα που ξέρω και αφορμή για να τα γράψω στάθηκε μια χθεσινοβραδινή συνομιλία στο facebook.
Από το Blogger.

Get in Touch

Feel free to drop us a line to contact us

Name*


Message*


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Free time

  • https://www.freetimeradio.gr
  • https://www.9279.gr
  • bf@bf9279.com